Oferă o nouă viață câinilor fără stăpân și participă la campania de adopție

172
Oferă o nouă viață câinilor fără stăpân și participă la campania de adopție - oferaonouasursaprimariaconstanta-1580849373.jpg
Iubitorii de animale sunt încurajați să se alăture campaniei "Adoptă un cățel!", prin care pot să le ofere o nouă șansă la viață câinilor aflați la adăpostul situat pe strada Vârful cu Dor, nr. 5. 


Potrivit datelor furnizate de Serviciul Gestionare Animale Abandonate, 113 căței au fost adoptați până la sfârșitul lunii ianuarie, doi au fost revendicați de proprietar, iar în acest moment se află în lucru 20 de cereri de adopție.
Anul trecut, 1.294 de câini comunitari și-au găsit un cămin, iar 45 au fost revendicați. 


Adopția câinilor se face gratuit și poate fi realizată după ce a expirat termenul de șapte zile lucrătoare în care patrupedele ar fi putut fi revendicate de proprietari. Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării. 


Câinii vor fi încredințați spre adopție numai după ce au fost consultați de către medicul veterinar, deparazitați, vaccinați antirabic, sterilizați și identificați prin microcipare. 


Iubitorii de animale care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi. Ei au obligația să-i îngrijească și să respecte normele legale. Abandonul câinilor revendicați ori adoptați constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001. 
Serviciul Gestionare Animale Abandonate poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045.213. 


Cei interesați pot vizita Adăpostul Public pentru Animale Abandonate, luni, marți, miercuri și vineri, între orele 10.00 și 14.00, iar joi, în intervalul orar 9.30 - 17.30. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.1989 secunde