Opt diguri cu apă și 800 de saci de nisip, în Constanța, în zonele inundabile

1150

Articole de la același autor

Meteorologii anunță ploi abundente și astăzi, la Constanța. Prognoza arată averse însemnate cantitativ până cel puțin la noapte, dar și mâine. Mai mult decât atât, ploile vor fi însoțite de grindină și de vânt puternic. La nivelul municipiului Constanța, autoritățile s-au mobilizat încă de ieri dimineață și au fost constituite echipe mixte care acționează în zonele nevralgice din oraș. Reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi, din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, sunt pregătiți să intervină cu patru echipe formate din alpiniști și țapinari, iar Serviciul Igienă Publică intervine deja în teren cu șase echipe formate din câte 18 - 20 de persoane care mătură și curăță gurile de canalizare și rigolele din oraș și din stațiunea Mamaia.

De asemenea, au fost pregătite și opt diguri pentru a fi amplasate în zonele inundabile din oraș, în zona Delfinariu, pe străzile Tabla Buții, Răchitași, Grozești, Onești, Dragoslavelor, în zona Km 4 - 5, în dreptul porții de acces de la Secția 5 de Poliție și în zona Coiciu, pe strada Izvor la intersecție cu strada Poporului.

Nu parcați mașinile în dreptul copacilor sau gurilor de canalizare!

Primăria Municipiului Constanța a împărțit în zonele nevralgice 800 de saci cu nisip la blocurile și casele din zonele inundabile, iar alți 500 sunt pregătiți, pentru orice eventualitate, pentru a fi împărțiți.

Și lucrătorii S.C. RAJA S.A. sunt pe teren și, împreună cu echipe din cadrul Primăriei, acționează în mai multe zone cu 20 de echipe și 10 vidanje pentru decolmatarea rigolelor de scurgere și a canalizărilor, iar pe timpul ploilor vor acționa în toate zonele cu probleme și vor monitoriza în permanență situația.

Polițiștii locali sunt pregătiți să intervină împreună cu reprezentanți ai Poliției Rutiere pentru fluidizarea traficului pe timpul ploilor. Mai multe echipe ale Poliției Locale au informat populația din cartiere despre eventualele situații de risc din următoarea perioadă și despre măsurile care trebuie luate pentru a ușura munca echipelor de intervenție.

"Constănțenii sunt rugați să nu staționeze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenția utilajelor ori în dreptul copacilor sau al crengilor uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora. De asemenea, facem un apel către constănțeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum și a imobilelor aflate în construcție și, în cazul în care situația o impune, să se ferească de furtună în sediile diverselor instituții publice sau alte imobile care prezintă siguranță", precizează reprezentanții Primăriei Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6128 secunde