Ploaia a "înghițit" județul Constanța. Străzi inundate și rupte, canalizări refulate și gunoaie care au plutit peste tot

1227

Articole de la același autor

Deși Administrația Națională de Meteorologie emisese, deja, pentru ziua de ieri, mai multe coduri de vreme rea, ploi, vijelii și descărcări electrice, populația a sperat că, totuși, aceasta nu va ține prea mult.

Din nefericire, mai multe localități din județul Constanța au fost, efectiv, acoperite de ape, iar o mulțime de echipaje au fost nevoite să intervină pentru remedierea situației.

Locuitorii orașului Cernavodă s-au plâns că apa a atins un metru în unele zone, iar în comuna Saraiu, primarul Dorinela Irimia a spus că ploile torențiale au lăsat în urmă un adevărat dezastru. Aici, nu mai există asfalt pe anumite porțiuni, ploaia "înghițind" asfaltul. În ceea ce-i privește pe localnici, aceștia s-au inundat cu totul.

"Nu ne mai putem mișca din cauza apei, iar locuințele ne-au fost afectate foarte mult. Apa a pătruns peste tot, în case, în curte. Suntem disperați", au declarat localnicii.

Nici la Techirghiol, situația nu a fost mai bună. Aici, primarul Iulian Constantin Soceanu a declarat că din cauza nivelului ridicat al apei în zona centrală a orașului s-a luat măsura restricționării circulației. Desigur, și la Constanța ne-am confruntat fix cu aceeași problemă: apa. Oamenii s-au înarmat cu umbrele, pelerine de ploaie, încălțări adecvate, dar tot nu au reușit să facă față naturii dezlănțuite.

"În jurul orei 15.00 nu vedeai, efectiv, pe unde să mai calci. Copaci căzuți, mizerie, multă apă", ne-a declarat o constănțeancă supărată. "După mai multe încercări, am reușit să ajung acasă, dar totul s-a transformat într-o adevărată aventură", a spus un alt cetățean.

În același timp, în multe cartiere, canalizările au refulat, iar pentru a se putea deplasa, dintr-o parte într-alta, constănțenii au întâmpinat mari greutăți.

De asemenea, în urma ploilor abundente ce au căzut în județul Constanța, într-un interval scurt de timp, la dispeceratul societății RAJA au început să zbârnâie telefoanele din minut în minut, zeci de persoane sunând pentru a face reclamații.

Potrivit reprezentanților RAJA, majoritatea sesizărilor au venit din municipiul Constanța, din cartierele Coiciu și Faleză Nord, dar și din zona centrală și din Stațiunea Mamaia.

Se pare că precipitațiile abundente au depășit cu mult debitele de preluare ale sistemului de canalizare din orașul Hârșova afectând o mulțime de străzi. Pentru rezolvarea situației, echipele de intervenție ale RAJA, echipate cu vidanje, wome și pompe de mare putere, au lucrat alături de angajații primăriilor și de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru scoaterea apei din subsoluri și pentru degajarea carosabilului.

Spre exemplu, la Cernavodă, echipele de intervenție au scos din gurile de scurgere a apelor pluviale sute de kilograme de deșeuri menajere care blocau preluarea în condiții optime a apei de ploaie, căzută într-un timp foarte scurt și care au condus la inundarea întregii zone centrale. Vestea bună este că odată cu oprirea precipitațiilor și cu deblocarea gurilor de preluare a apelor pluviale, străzlle inundate ale orașului Cernavodă au fost eliberate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5153 secunde