Elevii din județul Constanța, cei mai buni din țară la amenajarea de spații verzi

1884

Articole de la același autor

r Liceenii s-au clasat pe locul întâi la concursul național ecOprovocarea

Elevii de la Liceul Tehnologic "Axiopolis" din Cernavodă s-au clasat pe primul loc la categoria "Amenajare spații verzi", iar cei de la Colegiul Dobrogea din Castelu au obținut locul al doilea la categoria "Reciclare" în cadrul Concursului Național ecOprovocarea. În competiție au fost înscrise opt școli din județul Constanța și alte 100 din 37 de județe ale țării. În total, elevii din Constanța au reușit să planteze 3.643 arbuști și plante ornamentale și să colecteze 9.180 de kilograme de deșeuri, totul în doar 1.800 ore de voluntariat.

În cadrul programului ecOprovocarea, dezvoltat de asociația pentru dezvoltare durabilă ViitorPlus și susținut de City Park Mall Constanța și TenarisSilcotub, liceenii au desfășurat târguri tematice pentru protecția mediului, activități de igienizare, de colectare și reciclare deșeuri, plantare și amenajare spații verzi. În total, 12.000 de elevi și profesori din toată țara și-au unit forțele pentru a ajuta la refacerea mediului înconjurător din România în anul școlar 2017 - 2018.

Echipele de elevi și profesori care au obținut cele mai bune rezultate la Concursul Național din cadrul programului ecOprovocarea vor participa la următoarea Tabără ecOprovocarea.

"În acest an școlar, am văzut în elevi determinare, am văzut o dorință de a schimba soarta mediului înconjurător din România. Obiectivul nostru este de a forma lideri în domeniul protejării mediului, iar liderii se formează încă de pe băncile școlii. Activitățile pe care elevii le fac în cadrul programului ecOprovocarea sunt extra-școlare și an de an ne bucură rezultatele și implicarea de care elevii dau dovadă în acțiunile lor de voluntariat. Ce ne dorim este să contribuim la obiectivul pentru dezvoltare durabilă stabilit de Națiunile Unite: educație de calitate", a declarat Lucia Cojocaru, managerul programului "ecOprovocarea" al Asociației ViitorPlus.

În cei opt ani de activitate, liceenii și profesorii coordonatori de echipe din țară care s-au înscris în programul ecOprovocarea au efectuat 97.000 de ore de voluntariat. În tot acest timp, ei au organizat 3.500 de evenimente de educație ecologică, au reciclat 390.000 de kilograme de deșeuri, au strâns alți 4.700 de saci de deșeuri din natură, au amenajat spații verzi și au plantat 117.000 de puieți.

O provocare eco pentru elevi…

Programul ecOprovocarea este format din mai multe tipuri de activități dedicate educației și voluntariatului în privința mediului înconjurător: Cluburile ecOprovocarea desfășurate în comunitățile din Călărași și Zalău, Concursul Național, Tabăra ecOprovoarea destinată echipelor de elevi și profesori care au avut cele mai bune rezultate în cadrul cluburilor și a Concursului Național, Resursele online gratuite pentru profesori, ecObiblioteca elevilor în care aceștia găsesc o colecție online de documentare, clipuri motivaționale și inspiraționale, flashmob-uri, desene animate, studii și statistici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6416 secunde