Oraşe sub ape. Tot mai mulţi morţi în urma inundaţilor din Germania

244
Oraşe sub ape. Tot mai mulţi morţi în urma inundaţilor din Germania - ind-1626594947.jpg
Bilanţul victimelor în urma inundaţiilor devastatoare în Germania a crescut duminică la 156 de morţi, ceea ce ridică la cel puţin 183 numărul deceselor înregistrate în urma intemperiilor din vestul Europei, relatează AFP, citată de Agerpres.

În landul german Renania-Palatinat, poliţia locală a raportat 110 morţi, faţă de 98 în bilanţul precedent. "Ne temem că vor mai fi raportate şi alte victime", a declarat poliţia într-un comunicat, precizând că cel puţin 670 de persoane au fost rănite numai în această zonă.În plus, o persoană şi-a pierdut viaţa în inundaţiilor din sudul Germaniei, în Bavaria, la graniţa cu Austria, unde sâmbătă au fost înregistrate ploi torenţiale.

Precipitaţii abundente de peste 100 de litri pe metru pătrat au provocat sâmbătă inundaţii în landul Saxonia din estul Germaniei, relatează dpa.

Inundaţiile au afectat o zonă turistică populară, o zonă deluroasă situată lângă valea Elbei, în apropiere de Dresda. Autorităţile au anunţat sâmbătă seara că accesul în mai multe oraşe a fost blocat: Neustadt, Sebnitz, Bad Schandau, Reinhardtsdorf-Schoena şi Gohrisch au fost în mod special afectate.

Populaţia a fost sfătuită să evite să coboare în pivniţe, garaje şi pasaje subterane, autorităţile avertizând că drumurile şi căile inundate ar putea reprezenta un pericol pentru oameni. În Austria, pompierii sunt în stare de alertă în regiunile Salzburg şi Tirol, în timp ce oraşul Hallein se află sub ape.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3041 secunde