Ouă stricate și scoici împuțite! CLUBURI DE FIȚE DIN MAMAIA, AMENDATE LA SÂNGE. E JALE CE AU GĂSIT INSPECTORII ANPC!

1986
Timp de două zile, comisarii ANPC din cadrul Comandamentului Litoral au desfășurat ample acțiuni de control la cluburile din stațiunea Mamaia.


La Club Crazy Beach au găsit produse și ingrediente care nu erau depozitate corespunzător, meniuri incomplete, nefiind specificată cantitatea netă a produselor, precum și lipsa informării consumatorilor cu privire la ingredientele cu potential alergen. A fost aplicată o amendă de 8.000 de lei și s-a dispus remediere deficiențelor constatate.


La Club Restaurant Amos, în zona de nord a stațiunii Mamaia, listele de meniu nu conțineau informații despre ingredientele cu potențial alergen. Amenda a fost de 3.000 de lei.


La Club Fratelli, produsele alimentare erau depozitate necorespunzător și a fost aplicată o amendă de 5.000 de lei, iar respectivele produse au fost oprite definitiv de la comercializare.


La Restaurantul La mama, s-a constatat lipsa informațiilor cu privire la ingredientele cu potențial alergen din listele de meniu. A fost aplicată o amendă de 5.000 de lei și s-a dispus remedierea deficiențelor.


Cele mai grave abateri au fost depistate la Clubul Eggo, unde, în bucătărie, au fost găsite produse alimentare fără elemente de caracterizare și identificare, fără a se putea stabili data durabilității minimale, condițiile de depozitare și coordonatele producătorului, putând pune în pericol sănătatea consumatorilor. Astfel, clienții urmau să primească piept de curcan fără elemente de identificare, scoici cu miros nespecific, creveți cu miros necorespunzător, Ouă sparte cu miros de alterat. A fost aplicată o amendă de 10.000 de lei și s-a dispus măsura de retragere din circuitul consumului uman a produselor respective.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7351 secunde