Păgubiții grupului Vectra au mărșăluit pentru locuințele lor

994
Păgubiții grupului Vectra au mărșăluit pentru locuințele lor - 43bc8f8a67b517eeaba476516a547f26.jpg
Aproximativ 70 de constănțeni, membri ai Asociației Păgubiților Vectra, au organizat vineri dimineață acțiuni de protest, în încercarea de a atrage atenția că au trecut doi ani de când tot așteaptă să intre în posesia unor locuințe pe care le-au achitat integral.

Fluierăturile și scandările păgubiților au răsunat, vineri dimineață, preț de o oră, pe strada Eduard Caudela, din Cartierul Compozitorilor, în fața sediului firmei City Invest (firmă din grupul Vectra, căreia i se impută că nu a finalizat vilele pentru care a luat banii de la beneficiari). De fapt, în dreptul adresei unde s-ar afla sediul social al firmei, conform datelor primite de Asociația Păgubiților de la Registrul Comerțului. Porțile și ușile imobilului au rămas însă închise pe toată durata acțiunii de protest, deși cei aproximativ 70 de participanți au cerut destul de zgomotos admi-nistratorilor grupului Vectra să-și respecte promisiunile.
Locuințele pe care le solicită au între 30 și 60 metri pătrați, sunt situate în vile noi, ridicate într-un cartier rezidențial amplasat în zona Energia - Baba Novac, iar beneficiarilor li s-a cerut un preț de 600 euro/metru pătrat. Constănțenii au plătit, în consecință, între 25.000 și 50.000 de euro, în funcție de suprafața locuinței. Prejudiciul este estimat la peste 1,2 milioane de lei.
"Sunt peste 300 de contracte încheiate cu acest grup, în cadrul asociației sunt peste 160 de per-soane păgubite. Au fost organizate două întâlniri cu reprezentanții firmelor, la care ne-au amăgit că vor construi vilele. Nu s-a făcut însă nimic. Administratorii nu mai sunt de găsit, se prevalează de Legea 85/2006, legea insolvenței și nu ne dau locuințele", a afirmat Marian Sofronie, liderul acestei asociații. El a adăugat că nici centrul de infor-mare pe care îl înființaseră la un moment dat reprezentanții grupului imobiliar nu mai funcționează.

Marșul zgomotos a însuflețit șantierele goale…
Păgubiții au pornit apoi într-o marș zgomotos spre zona Baba Novac, unde sunt locuințele pe care, spun ei, le-au plătit integral, dar nu le pot folosi. O parte dintre ele sunt în blocuri ce sunt la roșu, dar nu au racorduri la energie electrică și apă sau intabulare, altele însă figurează în imobile pentru care abia dacă a fost turnată o fundație. La toate, însă, lucrările sunt sistate, atrag atenția protestatarii, deși ar fi trebuit să fie finalizate deja. În acest timp, beneficiarii stau cu chirie sau înghesuiți în apartamente cu părinții. "Noi stăm cinci persoane în 25 de metri pătrați. Au luat copiii un apartament, dar nu este ridicată nici fundația la bloc, este doar o groapă", ne-a spus unul dintre beneficiarii care protesta ieri.
Membrii asociației s-au adresat și organelor de anchetă. Marian Sofronie a arătat că, până la ora actuală, peste 150 de sesizări au fost depuse la DNA Constanța, iar anchetele sunt în desfășurare.

Vectra Imobiliare susține că se fac eforturi deosebite
La rândul lor, reprezentanții Vectra Imobiliare au transmis un comunicat de presă, tot vineri, în care au arătat că "se fac eforturi deosebite pentru finalizarea proiectelor imobiliare dezvoltate de Vectra Imobiliare și persoanele fizice Adrian Roșu și Gabriel Moise". Astfel, în comunicat se arată că până în prezent ar fi fost predate deja beneficiarilor 164 de apartamente, în vilele Alex, Napoli, Venezia, Eduard, Alexia și urmează și din vila Roma. Alte apartamente, din vilele Maranelo, Palermo și Monza vor fi predate în perioada noiembrie 2010 - ianuarie 2011.
Mai mult, ei susțin că acțiunile Asociației Păgubiților Vectra nu fac decât să încurce lucrările. "Acțiunile APV nu fac altceva decât să întârzie sau chiar să împiedice activitatea de finalizare a proiectelor imobiliare sau chiar predarea imobilelor. Astfel s-a întâmplat în cazul Alexia, Roma, Eduard, în care predarea acestora către beneficiari, propusă a fi realizată în mai 2010, a fost amânată urmare a solicitării APV de înlocuire a administratorului judiciar desemnat în procedura insolvenței. De asemenea, presiunile mediatice exercitate de asociația respectivă, discreditarea imaginii dezvoltatorilor implicați și prezența acestora mai multe zile consecutive în fața organelor de anchetă penală, date fiind plângerile penale formulate împotriva dezvoltatorilor, nu au făcut altceva decât să dăuneze activităților noastre și să întârzie continuarea lucrărilor de execuție și în final predarea imobilelor", se mai arată în comunicatul de presă al Vectra Imobiliare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5901 secunde