Strada Traian, cârpită fără expertiză tehnică

1536
Strada Traian, cârpită fără expertiză tehnică - 690eb976c80d3c015c71bc9ac4476a6c.jpg

Articole de la același autor

Aproape două luni le-au fost necesare autorităților să facă demersurile necesare pentru reparația străzii Traian, surpată pe data de 8 iulie, în urma ploilor torențiale. S-au scurs două luni de pasat responsabilitățile de la administrație la investitorul din zonă și înapoi, de găsit soluții financiare și tehnice, timp în care groapa a tot crescut. Totul pentru o reparație care s-a făcut în mai puțin de o săptămână.
Lucrările pentru astuparea crate-rului s-au încheiat. Reabilitarea străzii Traian mai durează încă vreo câteva zile, până când, S.C. Arazu Design S.R.L. va finaliza reparația pe verticală a malului. Între timp, S.C. Confort Urban S.R.L. va începe refacerea trotua-relor și va reasfalta strada.

ITC nu garantează calitatea și rezistența reparației
În urmă cu numai trei zile, firma S.C. Arazu Design S.R.L anunța Inspectoratul Teritorial de de stat în Construcții (ITSC) Constanța că refuză să facă lucrările pe soluția tehnică propusă de expertul angajat de Primăria Constanța, prof. Romeo Ciortan. Apoi, se pare că a revenit și a continuat reparația. "Este foarte bine că lucrările au fost executate și se află în curs de finalizare. Din păcate, pentru că nu există o expertiză (obligatorie, de altfel, pentru eliberarea autorizației și obținerea acordului Inspectoratului Teritorial de stat în Construcții), și nici nu am fost invitați să participăm la fazele determinante, nu pot garanta calitatea și rezistența în timp a lucrărilor. Dar, sper totuși că soluțiile adoptate și felul în care constructorul a executat lucrările să ajute la punerea în siguranță a acestui sector de taluz pe termen lung", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcții, Gigi Chiru.

"Este dubios că s-a terminat așa de repede!"
Bucuroși că au fost, în sfârșit, luate niște măsuri, locatarii blocurilor din zonă nu înțeleg însă cum s-a tărăgănat atâtea săptămâni realizarea unor lucrări care au durat atât de puțin. "Mi se pare destul de dubios să faci o asemenea reparație așa de repede. Este adevărat că muncitorii au lucrat și erau dimineața la șapte pe șantier, dar eu cred că este imposibil să se facă în trei - patru zile. Nu sunt specialist, dar nu este exclus să se fi sărit peste niște etape", ne-a spus unul dintre locatari.
"Este bine că s-au mișcat până la urmă treburile și că s-a terminat o parte din lucrări, dar siguranța și securitatea oamenilor va fi asigurată abia atunci când se va termina cu adevărat construcția centrului comercial. Acum este ceva provizoriu. Nu știu dacă ce au făcut ei este bine, vom vedea atunci când vor începe ploile. Noi nu avem nicio vină, nu ne interesează cine con-struiește sau ce face, suntem doar niște locuitori ai municipiului Constanța, plătim taxe și impozite, ne vedem de treburile noastre, nu vrem decât să ne știm în siguranță în casele noastre. Noi așteptăm să se termine construcția și atunci malul va fi în mod cert consolidat", ne-a mai precizat un locatar din blocul A5.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7833 secunde