Printr-o rectificare bugetară,

Consiliul Local Municipal Constanța va aloca o sumă de bani reparațiilor de pe strada Traian

2519
Consiliul Local Municipal Constanța va aloca o sumă de bani reparațiilor de pe strada Traian - 68dc571ffd9547ac23fbeb43439fdc56.jpg
Consiliul Local Municipal Constanța se reunește joi, 5 august, într-o ședință extraordinară, eveniment pe a cărui ordine de zi se află opt proiecte de hotărâre. Dintre acestea, menționăm punctul referitor la aprobarea proiectului "Parcare verde - Construirea unei parcări supraetajate, zona Spital Clinic Județean de Urgență Constanța, județul Constanța" și a cheltuielilor legate de proiect în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, dar și pe cel legat de aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiții, etapa Studiu de Fezabilitate.
De asemenea, aleșii locali vor dezbate un proiect de hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată, situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes local "Subtraversare DN 2A și sistematizare acces", din zona Carrefour.
Unul dintre cele mai interesante proiecte este cel referitor la rectificarea bugetului local municipal pe 2010, rectificare ce constă, conform declarațiilor viceprimarului Decebal Făgădău, în alocarea unei sume de bani pentru reparațiile care se impun pe strada Traian, ca urmare a surpării, în luna iulie, a unei porțiuni din stradă. Reamintim că incidentul a intervenit în timpul precipitațiilor abundente în zona în care Primăria Constanța a emis autorizație, în 2007, pentru construcția unui mall, proiect al cărui scop era și acela de consolidare a malului aferent străzii Traian. Așa cum explica Făgădău la jumătatea lunii iulie, prof. univ. dr. inginer Romeo Ciortan, unul dintre experții contactați în cazul surpării străzii mai sus menționate, a remarcat că valabilitatea coloanelor forate din mal a expirat din decembrie 2009. Mai mult decât atât, din cauza unui litigiu creat între constructor și cei trei investitori ai centrului comercial nu a mai existat un proiect de conservare a lucrărilor de consolidare a malului. În plus, reamintim că craterul de pe strada Traian și-a mărit diametrul, sâmbătă dimineață, cu un metru.
Cu toate acestea, însă, viceprimarul Constanței a refuzat să spună la cât se ridică suma de bani ce urmează a fi alocată, prin hotărâre de CL, reparațiilor străzii Traian. El și-a motivat gestul prin faptul că nu dorește iscarea unor comentarii asupra acestui aspect înainte ca ședința CLM Constanța să aibă loc.
Totodată, această rectificare a bugetului local pe 2010 face referire, conform spuselor aceluiași Decebal Făgădău, și la câteva proiecte europene.
Până la închiderea ediției, proiectele nu fuseseră publicate, așa cum ar fi fost firesc, cu cinci zile înainte de ședință, pe site-ul Primăriei Constanța. De altfel, nici măcar convocatorul ședinței nu a fost postat. Este semnul consecvenței administrației publice locale la capitolul transparenței decizionale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3094 secunde