Potrivit consilierului Mihai Petre,

CJC ar putea evita disponibilizările din cultură prin reducerea tuturor posturilor vacante

2275
Consilierul democrat-liberal Mihai Petre a transmis, ieri, o nouă scrisoare deschisă conducerii Consiliului Județean Constanța pentru a oferi o ultimă șansă instituțiilor de cultură constănțene.
Democrat-liberalul face referire la lista transmisă de către Ministerul Culturii și Patrimoniului Național cu cele 37 de instituții de cultură din țară care ies de sub incidența OUG nr.63/30.06.2010. "Orice fel de disponibilizare demarată în cadrul Teatrului de Stat și a Teatrului de Operă și Balet «Oleg Danovski» Constanța, ca urmare a adoptării Hotărârii Consiliului Județean nr.189/15 iulie 2010, trebuie de îndată stopată. Nici un angajat din cadrul celor două instituții nu ar trebui să fie disponibilizat, în temeiul OUG nr.63/2010", susține Mihai Petre.
În aceeași scrisoare, el mai arată că există premisele legale pentru disponibilizarea unui număr mult mai mic de angajați decât cel adoptat în ședința din data de 15 iulie 2010 sau chiar a efectuării reducerii numai din posturile vacante pentru: aparatul propriu al Consiliului Județean, Biblioteca Județeană "I.N. Roman", Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Muzeul de Artă, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Universitatea Populară, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale, Școala Populară de Arte și Meserii și Direcția Județeană a Distribuției și Exploatării Filmelor Constanța.
"Cu speranța ca măcar în ultimele secunde ale celui de-al doisprezecelea ceas v-am stârnit interesul în ceea ce privește salvarea unui număr cât mai mare dintre angajații pe care îi conduceți, poate chiar a tuturor, vă solicit pe această cale convocarea unei ședințe de îndată sau cu caracter extraordinar a Consiliului Județean Constanța cu privire la diminuarea numărului de personal ce urmează a fi disponibilizat începând cu data de 16 august 2010, ca urmare a aplicării prevederilor OUG nr.63/2010", mai scrie el.
Mihai Petre face și un calcul simplu în cazul în care Teatrul de Stat și Teatrul de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța ar fi exceptate de la aplicarea OUG nr.63/2010. Astfel, din totalul de posturi CJC ar trebui să se scadă numărul de posturi aferent celor două instituții de cultură, și ar rămîne 807 (1232-283-142 = 807 posturi).
De aici ar rezulta că, pentru a respecta prevederile OUG nr.63/2010, CJC trebuie să aplice o reducere cu 139 posturi (807-668). Apoi, dacă sunt adunate toate posturile vacante din fiecare instituție a CJC (fără cele exceptate de ordonanță), rezultă cifra de 174 posturi.
"Cum numărul de posturi vacante (174) este în mod evident mai mare decât numărul de posturi ce ar trebui reduse (139), rezultă cât se poate de clar că instituția Consiliului Județean Constanța ar putea aplica normativul de personal impus prin OUG nr.63/2010 numai din reducerea tuturor posturilor vacante, fără a fi nevoie să efectueze disponibilizări", concluzionează consilierul democrat-liberal.
Dacă acest calcul este corect, putem concluziona că oricine din conducerea CJC sau dintre consilieri l-ar fi putut face anterior ședinței în care Consiliul Județean a decis prin vot disponibilizările.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4003 secunde