Până în prezent 244 de elevi și 329 de angajați din educație au fost confirmați cu Covid

331
Până în prezent 244 de elevi și 329 de angajați din educație au fost confirmați cu Covid - profesoarascoala-1613065538.jpg

Articole recomandate

Ministerul Educației a anunțat, joi, că până în prezent 244 de elevi și 329 de angajați din educație au fost confirmați cu Covid din 8 februarie, atunci când au fost redeschise școlile, potrivit Digi24.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, incidența cumulată în rândul elevilor în cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale. Ministerul anunță că sunt 8 județe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor: Argeș, Brăila, Giurgiu, Neamț, Sibiu, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea.


„Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii”, se arată în comunicatul transmis.


În perioada 8-11 februarie au fost confirmați cu Covid 244 de elevi și 329 de angajați din sistem și a fost suspendată activitatea în 171 de clase.


„Subliniem încă o dată că, în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2, sunt de o importanță majoră triajul epidemiologic, menținerea copiilor simptomatici la domiciliu și anunțarea medicului de familie”, a mai transmis Ministerul Educației.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6724 secunde