Parcurile Constanței, jalea de primăvară

736
Parcurile Constanței, jalea de primăvară - 555f219858fa57ab4cf4f2858dbcd107.jpg
Pentru Primăria Constanța primăvara a venit numai pe calendar. Altfel nu se explică de ce parcurile din municipiu nu au fost încă pregătite pentru sezonul cald. Bietele spații verzi, așa puține, câte au mai rămas, par tare neîngrijite. Cum orice om gospo-dar își primenește vara curtea tocmai pentru a petrece cât mai mult timp în aer liber. Se pare însă că autoritățile locale nu prea au de-a face cu gospodăria. S-au mulțumit să planteze câteva flori și câțiva arbuști și gata, spun că au pregătit parcurile. Au uitat de bănci, au uitat de fântânile arteziene, au uitat de locurile de joacă pentru copii.
În parcul de la Gară bănci pentru odihnă sunt numai în jurul fântânii arteziene. Dar ce să admiri la fântâna arteziană? Bazinul gol, pereții scorojiți, doar. Apă nu există, iar fântâna nu a fost încă repornită. Cine apucă să ocupe un loc pe o bancă este fericit și nici nu se mai ridică până nu se satură de priveliștea mirifică și de aerul curat respirat.
"Dimineața vin bunicii cu nepoții. Și își aduc scăunele pliante căci nu sunt bănci suficiente. La umbră, sub copaci nu s-a montat nicio bancă", ne-a declarat Nelu Mirea. Mulți din cei care frecven-tează zona sunt și mai supărați din cauză că fântâna arteziană arată ca o groapă părăsită. "Nu au dat încă drumul fântânii. Este trist să o vezi așa părăsită. Nu ne place deloc peisajul. Cum este și cea din intersecția de la ICIL, cu delfinii. De ce le-au mai făcut, dacă nu le dau drumul?", ne-a spus Irina Petre.

Relaxare pe șantier
Aceeași situație este în toate parcurile din municipiu. La Casa de Cultură fântâna arteziană arată deplorabil, iar dalele sunt sparte. E drept că aici sunt ceva mai multe bănci, dar nu se încumetă nimeni să stea pe ele din cauza zgomotului de la construcția din mijlocul parcului. Dacă faci abstracție de șantier și de bubuituri, te poți relaxa lângă locul de joacă. Însă nici acesta nu o duce prea bine, căci are jocurile rupte, distruse, nevopsite.
Sigur că mai aveți variantele Orășelul piticilor și Parcul Tăbăcăriei. Dar nu vă închipuiți că acolo situația este mai roz. Nici aici nu veți găsi mai multe bănci, în schimb aveți șansa să faceți un pic de shopping în mall.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Decembrie 2010
Stire din Social : Băncile își bat joc de constănțeni
Joi, 28 Octombrie 2010
Stire din Social : Parcul Viitorului a ajuns o ruină
Pagina a fost generata in 1.2402 secunde