Parlamentul de la Chișinău a votat noul guvern. Iată de cine va fi condus

227
Parlamentul de la Chișinău a votat noul guvern. Iată de cine va fi condus - ionchicu98797200-1573736636.jpg

Articole recomandate

Guvernul Ion Chicu a fost învestit joi la Chișinău cu votul de încredere al Parlamentului. Pentru noul executiv au votat 62 de deputați socialiști și democrați, informează presa de peste Prut, potrivit Agerpres.


"Nu e un guvern al președintelui țării, deși acolo (în guvern) sunt și consilieri ai președintelui. Suntem un guvern tehnocrat, apolitic. Dacă vom simți presiuni, vom reacționa corespunzător', a spus noul prim-ministru Ion Chicu.


Președintele Igor Dodon l-a desemnat miercuri pe consilierul său Ion Chicu pentru funcția de premier, după ce deputații socialiști au spus că susțin propunerea șefului statului de formare a unui guvern tehnocrat, iar negocierile cu blocul ACUM au eșuat.

Președinta Parlamentului de la Chișinău, Zinaida Greceanîi, a declarat că socialiștii vor acorda "tot suportul necesar' pentru guvernul condus de Chicu, subliniind că noua componență a executivului este "cea mai profesionistă din istoria Republicii Moldova", potrivit Agora.md.

În timpul votului, parlamentarii Blocului ACUM au părăsit sala.

Înainte de vot, președintele Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip, a declarat că decizia PDM de a susține guvernul condus de Ion Chicu "este riscantă, dar tot atât de necesară". "Am avut o discuție și am primit asigurări că noul guvern va fi ancorat în parcursul european al Republicii Moldova și în implementarea Acordului de Asociere cu UE, precum și aprofundarea parteneriatului strategic cu România și Ucraina", a declarat Filip, scrie romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5073 secunde