Păstrează-ți cumpătul în orice situație, cu ajutorul unui training de inteligență emoțională!

132
Pentru a reuși deplin atât pe plan profesional, cât și pe plan personal, ai nevoie atât de capacitatea de a-ți folosi mintea și a-ți ordona gândurile pentru a rezolva probleme complexe, cât și de o bună gestionare a emoțiilor.

Într-adevăr, multiple cercetări din medicină, biologie și neuroștiință au ajuns la aceeași concluzie: modul în care fiecare persoană își conștientizează emoțiile și apoi se lasă copleșită de ele ori le folosește în mod constructiv reprezintă un element definitoriu pentru echilibru interior și pentru dezvoltarea unor interacțiuni sociale și profesionale de calitate.

Ținând cont de toate aceste fapte, devine evidentă necesitatea participării la un training inteligenta emotionala pentru orice persoană interesată de auto-cunoaștere și de propria evoluție, atât pe termen scurt, cât și mediu și lung.

Cui se adresează și cum se desfășoară un training de inteligență emoțională?

Un astfel de curs reprezintă un pas esențial în dezvoltarea tuturor persoanelor care doresc să construiască o strategie de wellbeing și să aibă relații sănătoase cu cei din jur. De pe urma sa pot beneficia managerii și antreprenorii care vor să comunice asertiv cu membrii echipei, precum și toți profesioniștii care au interacțiuni cu furnizori, clienți sau parteneri de business.

Cursul pornește de la constatarea unei realități surprinzătoare. Omenirea trece, fără îndoială, prin cea mai bună perioadă din istoria ei. Numărul războaielor a scăzut considerabil, iar un procent uriaș din populație beneficiază de educație, de îngrijire și are acces la condiții și resurse care în urmă cu câteva sute de ani ar fi părut de vis. Și, cu toate acestea, depresia, tulburările emoționale și rata sinuciderilor se află la cote ridicate.

La un training de inteligență emoțională, vei înțelege că acest fenomen are loc deoarece dezvoltarea fiecărui individ în parte nu a ținut pasul cu evoluția societății și, mai ales, a tehnologiei. Mecanisme de supraviețuire antrenate timp de sute de milioane de ani în condiții total diferite trebuie să facă astăzi față unor situații cu totul noi, de exemplu confruntări zilnice cu amenințări mai degrabă verbale și psihologice, decât fizice. Iar o astfel de adaptare nu este deloc simplă.

Participanții la un training de inteligență emoțională și asertivitate primesc instrumentele necesare pentru a identifica măștile emoționale și a interacționa constructiv cu ceilalți, în diverse situații. Sunt analizate cele mai noi cercetări legate de emoții și sunt aplicate diferite tehnici de asertivitate pe studii de caz concrete, care includ interacțiuni cu parteneri de afaceri, cu colegi de serviciu, dar și situații din viața personală, din afara cadrului profesional.

Beneficiile obținute de participanți

Toate persoanele care urmează un training de inteligență emoțională devin capabile să înțeleagă rolul emoțiilor în evoluția umană, modul de funcționare a creierului și cel în care iau naștere tiparele de comportament.

Pornind de la o astfel de înțelegere și cu ajutorul unor exerciții practice, capătă abilitatea de a-și gestiona mai bine stările emoționale. Sunt antrenați să reacționeze într-un mod mai constructiv atunci când se confruntă cu emoții precum teama, tristețea sau furia și, de asemenea, primesc instrumente pentru a sprijini și alte persoane care experimentează astfel de stări.

Se reușește conștientizarea diferențelor dintre așa-numitele emoții-mască și cele autentice. Sunt aplicate tehnici pentru construirea unor relații durabile și identificarea de comportamente neconstrictive.

Astfel, după ce participi la un training inteligență emoțională este puțin probabil să îți mai pierzi vreodată cumpătul ori să suferi prejudicii deoarece ai spus sau ai făcut lucruri nepotrivite, împins de teamă sau furie. În loc să creeze probleme, propriile emoții vor deveni un aliat și un combustibil care va întreține succesul!

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5389 secunde