Patronii pot încasa stimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor

230
Patronii pot încasa stimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor - stimulentesursatheeconomictimes-1625077315.jpg
Toţi angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi, pe perioada vacanţei de vară, pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, pentru fiecare tânăr în parte. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţei, iar stimulentul financiar se acordă pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

Beneficiază de stimulentul financiar lunar prevăzut mai sus angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, a unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de şase ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu AJOFM Constanţa, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor. Atenţie, nu beneficiază de stimulentul financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii, pentru elevii şi studenţii respectivi.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.258 secunde