Patru cadre medicale de la Spitalul Județean, anchetate pentru comportament inadecvat față de bolnavi

960
Atitudinea necivilizată manifestată de cadrele medicale din Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța este în atenția conducerii unității spitalicești. Începând de ieri, pacienții pot completa, în momentul părăsirii spitalului, un chestionar privind modul în care au fost tratați de angajații unității. Chestionarul a fost introdus, a arătat dr. Dan Căpățână, managerul SCJU Constanța, în încercarea de a avea o imagine obiectivă a atitudinii afișate de cadrele medicale.
Deși există semnale că purtarea cadrelor medicale lasă de dorit în numeroase situații, dr. Dan Căpățână a subliniat că nu pot fi luate măsuri fără o sesizare prealabilă. "Nu sunt DNA să mă autosesizez din presă, este nevoie de o plângere scrisă și urmarea unui demers oficial. Cei care sunt nemulțumiți să ne sesizeze, pentru că altfel nu putem interveni. Dăm curs tuturor reclamațiilor", a declarat managerul spitalului.
Numărul reclamațiilor primite de direcțiunea spitalului este însă destul de redus. În prezent, conducerea SCJU Constanța anchetează patru cadre medicale pentru comportament inadecvat față de pacienți. "Plângerile au fost primite de la trei pacienți și un angajat al spitalului, cu privire la patru cadre medicale, dintre care un medic. Au fost deschise anchete administrative, iar dacă plângerile se vor dovedi întemeiate, cadrele medicale pot fi sancționate cu advertismente, tăierea a 10% din salariu sau desfacerea contractului de muncă", a precizat managerul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 19 August 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Luni, 17 August 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Sâmbătă, 15 August 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.5587 secunde