Patru delfini şi doi lei de mare din Ucraina vor face deliciul reprezentaţiilor la Delfinariul Constanţa

507
Patru delfini şi doi lei de mare din Ucraina vor face deliciul reprezentaţiilor la Delfinariul Constanţa - delfini2-1647953792.jpg

Articole de la același autor

Veste bună pentru constănţenii iubitori de delfini şi giumbuşlucurile pe care superbele mamifere le pot executa în reprezentaţiile pe care le oferă în faţa publicului. Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii va aduce, în scurt timp, patru delfini şi doi lei de mare din Ucraina, pentru a salva aceste animale, ameninţate, şi ele, de războiul cu Rusia. Potrivit directorului instituţiei, Adrian Bîlbă, există o solicitare din oraşul Harkov, pentru a aduce mamiferele aici, la malul mării.

„Am iniţiat deja demersurile pentru a aduce mamiferele la noi. Avem loc suficient pentru ele, mai ales că ne aflăm în plin proces de extindere a delfinariului. În ceea ce priveşte acomodarea delfinilor într-un alt mediu, procesul durează, în medie, 12 zile, deci ei vor putea fi incluşi în reprezentaţiile de vara aceasta, asta în condiţiile în care specialiştii de la NemoDelfinariu sunt printre cei mai buni la nivel mondial. Ei vor veni cu antrenorii lor şi tot personalul tehnic. De fapt, echipa se va afla într-o colaborare care va avea, în primul rând, o componentă umană de salvare a animalelor, care, desigur, nu au ce să caute într-un război, dar şi o altă componentă ştiinţifică, educativă”, ne-a declarat directorul.

Menţionăm că delfinii fac parte din specia Tursiops truncatus gilli și artrocephalus australis. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3213 secunde