Patrula de reciclare a ajuns la Constanța!

301
Patrula de reciclare a ajuns la Constanța! - 11241355590481529-1349265148.jpg
Asociația Română pentru Reciclare – RoRec a lansat recent, la Constanța, programul educațional de protecție a mediului "Patrula de reciclare" în unitățile de învățământ din județul Constanța.

Prin intermediul Patrulei de reciclare, organizatorii pun la dispoziție un program educațional de protecție a mediului, centrat pe colectarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în unitățile de învățământ și urmăresc încurajarea obiceiului de colectare selectivă a acestui tip de deșeuri pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de patru kilograme/locuitor. Proiectul ajută elevii să înțeleagă unele dintre cauzele poluării mediului, să conștientizeze faptul că reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi și să devină ambasadorii acestui mesaj ecologic în comunitățile lor.

Instituțiile de învățământ din județul Constanța au, pentru prima oară, prilejul de a se alătura programului Patrula de reciclare, care se va derula, în acest an școlar, în peste 20 de județe. O dată cu lansarea celei de-a doua ediții naționale, la 15 octombrie, aproximativ 650 de unități de învățământ și peste 23.000 de copii și adolescenți sunt așteptați să se alăture acestei mișcări de voluntariat care contribuie, cu rezultate palpabile, la protejarea mediului și bunăstarea comunităților, promovând colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Și la această ediție organizatorii vor recunoaște performanța, oferind premii profesorilor coordonatori celor mai activi și Patrulelor care vor colecta cele mai mari cantități de DEEE și vor propune cea mai inspirată mascotă a programului.

Astfel, în toate unitățile de învățământ participante, grădinițe, școli și licee, vor fi instalate kit-uri de colectare DEEE, compuse din trei containere de carton pentru colectarea aparatelor de mici dimensiuni, becurilor/neoanelor și bateriilor. Toți copiii înscriși în program vor primi broșura programului, adaptată nivelului de vârstă specific fiecărei categorii: preșcolari, școlari și liceeni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5478 secunde