PEDOFILI CONDAMNAȚI, PREZENȚI ÎNCĂ PE FACEBOOK! Fac schimb de poze cu minori, pe un grup secret

896
PEDOFILI CONDAMNAȚI, PREZENȚI ÎNCĂ PE FACEBOOK! Fac schimb de poze cu minori, pe un grup secret - pedofiliaenlasredessociales02-1488963108.jpg

Articole recomandate

Postul de televiziune BBC a raportat Facebook, în cadrul unei investigații, cinci pedofili condamnați care încă au conturi active și 100 de imagini cu tentă sexuală în care apar copii. Compania a pasat problema autorităților, susținând că a înlăturat "toate elementele care erau ilegale sau împotriva standardelor", deși peste 80% dintre elementele raportate de britanici sunt încă online.

Facebook a fost criticat pentru felul în care a gestionat informările despre imaginile cu tentă sexuală în care apar copii. Președintele Comitetului media al Camerei Comunelor, Damian Collins, a spus că a avut "mari dubii" privind eficiența sistemelor care verifică și sortează conținutul online, scrie BBC.

Comentariul lui Collins a venit după ce BBC a raportat zeci de fotografii publicate pe platforma Facebook, iar mai mult de 80% dintre acestea nu au fost înlăturate. Între ele s-au numărat imagini de pe grupuri unde utilizatorii discutau despre transferul de ceea ce păreau a fi materiale cu minori abuzați.

După ce au fost trimise imagini pentru a exemplifica, reprezentanți ai Facebook au formulat o plângere la poliție împotriva jurnaliștilor BBC implicați și au anulat un interviu.

Damian Collins a declarat că este un fapt ieșit din comun că BBC a fost raportat autorităților pentru că încerca "să ajute la curățirea rețelei".

Pe pagina sa de start, Facebook precizează că înlătură materialele obscene. "Nuditatea sau alte materiale cu conținut sexual sugestiv" nu sunt permise pe platforma de socializare. În plus, încurajează utilizatorii să folosească butonul "Report" pentru a semnala conținutul nepotrivit.

Compania americană susține că și-a îmbunătățit acest sistem de când BBC a început investigația, anul trecut.

Acel grup "secret" găsit de reporterii britanici era folosit de pedofili care făceau schimb de imagini. Informațiile oferite de BBC poliției au dus la arestarea unui bărbat, care a fost închis pentru 4 ani.

Regulamentul Facebook arată că persoanele care au fost condamnate pentru agresiuni sexuale nu pot să își creeze cont. Însă BBC a găsit 5 pedofili condamnați care au conturi active și pe care i-a raportat Facebook prin sistemul platformei. Niciunul dintre ei nu a fost scos de pe platforma de socializare.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8803 secunde