Pensii mai mari de anul viitor

594
A fost modificată Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale prin Legea nr. 218/27.10.2008.
Potrivit prevederilor legii, pensionarii sistemului public ale căror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001 beneficiază de o majorare a pensiei. Mai exact este vorba despre cei care au desfășurat activități în locuri încadrate în grupe superioare de muncă, în condiții speciale sau deosebite.
Creșterea punctului de pensie se face cu 50% pentru perioadele în care au fost desfășurate activități în locuri încadrate în grupa I de muncă, potrivit legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001 sau în locuri încadrate în condiții speciale, potrivit legislației în vigoare după această dată. Creșterea cu 25% se face pentru perioadele în care au fost desfășurate activități în locuri încadrate în grupa a II-a de muncă, potrivit legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001 sau în locuri încadrate în condiții deosebite, potrivit legislației în vigoare după această dată.
"Recalcularea pensiilor stabilite anterior intrării în vigoare a legii se efectuează, din oficiu, de către Casa Națională de Pensii și Alte Drepturi de Asigurări Sociale și se acordă beneficiarilor începând cu data de 1 ianuarie 2009", a declarat Constantin Birt, directorul executiv interimar al Casei Județene de Pensii Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.699 secunde