Pensiile militare de peste 3.000 de lei ar putea fi reduse

367

Articole recomandate

Pensiile militarilor vor fi afectate de Legea unică a pensiilor. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Mihai Șeitan, precizând că este vorba numai despre pensiile mai mari de 3.000 de lei.
"Din simulările făcute de Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii reiese că unele pensii ar putea chiar crește, odată cu intrarea în vigoare a legii unitare a pensiilor. În niciun caz pensiile mai mici de 3.000 lei nu vor scădea și cred că afirmația că pensiile militarilor scad cu 69-70% este exagerată. O persoană poate să primească o pensie mai mică cu 10%, iar altele cu 20%, pentru că aceste scăderi se fac procentual, dar în niciun caz nu putem vorbi de scăderi de până la 70%", a spus Șeitan.
El a infirmat faptul că ministerul Muncii ar fi făcut simulări din care să reiasă scăderea pensiilor militarilor, susținând că "simulările au fost făcute de către experți și nu se pot trage astfel de concluzii în urma acestora".
Într-un document al Ministerului Apărării, obținut de NewsIn, se arăta că toate pensiile militarilor vor fi afectate de prevederile viitoarei Legi a sistemului unitar de pensii, cadrele militare urmând să piardă între 19 și 69% din pensiile actuale, potrivit unor simulări făcute de Ministerul Muncii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 08 Aprilie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.5267 secunde