Pensiile neîncasate pot fi ridicate de la Poştă

221
Pensiile neîncasate pot fi ridicate de la Poştă - pensiile-1620143281.jpg

Articole de la același autor

Vârstnicii care nu sunt găsiţi la domiciliu pentru a li se înmâna pensiile trebuie să ştie că îşi pot ridica banii de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare, după ultima zi de plată a lunii respective. În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii, de unde pot fi solicitate pentru reordonanţare la plată.

Pentru persoanele care încasează pensia în cont curent sau cont de card, în situaţia în care nu au fost găsite acasă şi au fost avizate, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poştal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.

Începând cu drepturile aferente lunii martie 2021, taloanele mov vor fi arhivate la sediul Oficiului Judeţean de Poştă, respectiv al Oficiilor Poştale de sector pe o perioadă de 24 luni, fără a mai fi restituite caselor teritoriale de pensii. Aceste documente de informare pot fi transmise, la cerere, la domiciliul persoanelor interesate - beneficiari sau împuterniciţii acestora. De precizat că, după expirarea celor 24 de luni, documentele de informare vor fi transmise către casele teritoriale de pensii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5879 secunde