Pensionarul a decedat. Cum beneficiază rudele de banii neîncasați

836
Pensionarul a decedat. Cum beneficiază rudele de banii neîncasați - pensionarulamurit-1473091085.jpg

Articole de la același autor

De multe ori, reprezentanții Casei Județene de Pensii Con-stanța s-au întâlnit cu cazuri în care familii îndoliate au întrebat cum să procedeze pentru a beneficia de plata pensiei pentru o rudă care a murit.


Nu puține sunt situațiile în care pensionarul decedează înainte de a primi pensia pe luna în curs, iar urmașii săi trebuie să știe că au dreptul la aceasta. 


Potrivit reprezentanților Casei de Pensii Constanța, suma neîncasată de către pensionar se acordă soțului supraviețuitor, copiilor, moștenitorilor legali sau, după caz, celorlalți moștenitori testamentari, în con-dițiile dreptului comun.


Pentru a putea ridica ultima pensie sunt necesare următoarele acte: cerere-tip; certificatul de deces atât în original cât și în copie; actul de identitate al solicitantului; acte de stare civilă ale solicitantului - din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul sau, după caz, actul care atestă calitatea de moștenitor, și nu în ultimul rând talonul de pensie aparținând persoanei decedate.


Cererea se depune la Casa Județeană de Pensii Constanța, Serviciul Plăți Beneficii, ghișeu Plăți beneficii, parter, din Strada Decebal nr. 13C.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.654 secunde