Pentru că Marea Neagră a devenit roșie, au fost sistate lucrările de consolidare a falezei din stațiunea Olimp

417
Administrația Bazinală Dobrogea Litoral sistează lucrările de consolidare a falezei din stațiunea Olimp. Măsura este valabilă până la finele sezonului estival și a fost luată în urma numeroaselor sesizări privind aspectul roșu al mării în zona respectivă. Deși fenomenul nu reprezintă o poluare și niciun pericol pentru sănătatea turiștilor, ABADL a decid întreruperea temporară a lucrărilor.
"În ultima perioadă au apărut tot mai multe semnale că, în urma lucrărilor efectuate, marea a căpătat o culoare roșiatică. Pigmentarea este din cauza hulei mării care, în acea zonă, spală drumul tehnologic pe care există materialul excavat având caracteristicile argilei roșii. Acest lucru, coroborat cu fundul stâncos al mării, care este format dintr-un calcar degradat de culoare roșiatică, dau un aspect roșu apei mării", precizează Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al instituției. De asemenea, va fi degajat din amplasamentul actual tot materialul de construcție, pentru a nu exista contact cu apa mării, în timp ce drumul tehnologic va fi protejat cu folie polietilenă.
Lucrările demarate de ABADL sunt menite să protejeze versantul împotriva acțiunilor Mării Negre, să oprească fenomenul de eroziune, precum și să creeze posibilitatea de realizare a unor construcții la partea superioară a versantului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 21 Iulie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 3.8523 secunde