Pericol de inundaţii. Râurile din Dobrogea, sub cod galben şi cod portocaliu

462
Pericol de inundaţii. Râurile din Dobrogea, sub cod galben şi cod portocaliu - pericol-1622532811.jpg

Articole de la același autor

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a instituit cod galben și cod portocaliu pentru bazinele hidrografice de pe râurile din Dobrogea.
Avertizările sunt valabile până miercuri, 2 iunie, în jurul orei 14. Acestea vizează fenomene de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale.
Reprezentanţii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au anunţat că dispeceratul instituţiei asigură fluxul informațional al datelor 24 de ore din 24, conform Regulamentelor în vigoare.
„Specialiștii noștri monitorizează cursurile de apă aflate sub avertizare, precum și construcțiile hidrotehnice din administrare. Acumulările au fost pregătite să preia undele de viitură. Lucrările hidrotehnice sunt exploatate în condiții de siguranță. Echipele noastre de intervenție și-au pregătit materiale și utilajele, fiind pregătite să intervină, cu toate echipamentele, acolo unde situația o va impune. De asemenea, vor acorda sprijin operativ pentru limitarea efectelor produse de inundaţii”, precizează reprezentanţii ABADL.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4336 secunde