Persoanele care nu mai locuiesc la adresa de reşedinţă, obligate să anunțe autoritățile

812
Persoanele care nu mai locuiesc la adresa de reşedinţă, obligate să anunțe autoritățile - casa-1666268166.jpg

Articole de la același autor

Un nou proiect de lege vrea să reglementeze adresele de reședință, în condițiile în care au fost descoperite mai multe nereguli, sute sau chiar mii de persoane având stabilită aceeași adresă, potrivit Gândul


Astfel, persoanele fizice care nu mai locuiesc la adresa de reşedinţă stabilită vor fi obligate ca, în termen de 15 zile, să notifice acest lucru la oricare serviciu public comunitar de evidenţă a persoanelor. Altfel, acestea vor fi pasibile de primirea unei amezi cu valoarea cuprinsă între 75 lei și 150 lei, prevede o propunere legislativă depusă la Parlament.

Proiectul a fost iniţiat de 114 parlamentari PSD, AUR şi din grupul minorităţilor naţionale. Acesta modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.


Proiectul mai prevede că persoanele care locuiesc la alte adrese decât cea din actul de identitate vor fi obligate ca, în termen de 15 zile de la mutare, să solicite la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea menţiunii privind stabilirea reşedinţei şi să ceară înscrierea în cartea de imobil.

Iniţiatorii proiectului susţin, în expunerea de motive, necesitatea modificărilor legislative pentru ”îmbunătăţirea calităţii serviciilor de evidenţa persoanelor”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5899 secunde