Persoanele cu handicap, pregătite pentru a se integra pe piața muncii

93

Articole de la același autor

200 de persoane cu dizabilități au fost selectate, evaluate și sunt în curs de formare, în vederea plasării pe piața muncii, în domeniile call-center, IT și antreprenoriat. Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului "Rețeaua de economie socială, o premisă pentru integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii", cofinanțat din Fondul Social European (FSE) - Investește în oameni!
Tot în cadrul proiectului a fost elaborat un raport de analiză privind piața forței de muncă și angajarea persoanelor cu dizabilități, analiza caracteristicilor regionale privind potențialul de angajare și recomandările care să răspundă problemelor identificate. De asemenea, au fost derulate cinci campanii de conștientizare privind mediatizarea rezultatelor analizei pentru angajați din 200 de firme, au fost formați 20 de specialiști în domeniul economiei sociale, s-a realizat formarea vocațională pentru 200 de persoane cu dizabilități, au fost formați 12 specialiști, participanți la vizitele de studiu, în vederea transferului de bune practici și au fost înființate birouri unice de angajare pentru persoanele cu dizabilități.
Toate acestea au fost prezentate în cadrul Conferinței regionale "Economia socială, o șansă pentru persoanele cu dizabilități", desfășurată vineri, 2 august, în Mamaia. Prin implementarea proiectului "Rețeaua de economie socială, o premisă pentru integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii", se oferă oportunități reale de tranziție pentru a sprijini accesul persoanelor cu dizabilități pe piața muncii și nu doar în atelierele protejate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5198 secunde