Concurs Personalul administrativ din sistemul sanitar vrea demisia ministrului Sănătății

269

Articole recomandate

Reprezentanții Federației TESA vor cere demisia Ministrului Sănătății. Sindicaliștii nu sunt de acord cu faptul că Attila Cseke a anunțat marți, 29 iunie, că vor fi disponibilizați aproximativ 3.100 de angajați TESA.
"Până la sfârșitul acestei săptămâni vom trimite o adresă oficială prin care vom solicita demisia lui Attila Cseke. În total avem, în spitalele din țară, 400.000 de angajați TESA. Sunt puțini, având în vedere faptul că, de mai bine de un an de zile, mulți dintre angajați au plecat în străinătate pentru a profesa. Acum un singur angajat TESA se ocupă și de patru secții dintr-un spital", a declarat, pentru paginamedicala. ro, Augustin Chifor, președintele Federației TESA.
Demisia nu este însă singura armă pe care o vor folosi cei de la TESA. Noul ordin dat de ministrul Sănătății cu privire la disponibilizările din sectorul medical i-a determinat pe angajații TESA din unitățile medicale din teritoriu să se gândească la posibilitatea declanșării unei greve generale.
"Personalul TESA din teritoriu deja ne-a anunțat că intenționează să organizeze o grevă generală. Astfel, în cel mai scurt timp posibil, urmează să ne întâlnim într-un consiliu național la care să stabilim cum vom organiza această grevă", a mai precizat Alexandra Chifor, vicepreședintele Federației TESA.
Sindicaliștii susțin că măsura propusă de ministrul Cseke nu va aduce economii semnificative pentru bugetul sănătății.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 01 Iulie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.7702 secunde