Peste 10.000 de persoane au participat, anul acesta, la cursuri de formare profesională

133
Peste 10.000 de persoane au participat, anul acesta, la cursuri de formare profesională - cursuri-1629291876.jpg
De la începutul anului şi până în prezent, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a cuprins în programele de formare profesională organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulţilor şi centrelor proprii din cadrul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, 10.811 persoane.

Dintre acestea, 7.073 sunt şomeri, iar 2.007 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie. 1.568 persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare, şi 163 persoane beneficiază de servicii gratuite, altele decât şomerii.

În perioada de referinţă au fost organizate 481 programe de formare profesională gratuite dintre care, 299 programe de calificare/recalificare şi 182 programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare.

Principalele meserii/ocupaţii, în funcţie de numărul de participanţi, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în perioada ianuarie - iulie 2021, sunt: îngrijitor spaţii verzi; inspector/referent resurse umane; agent de securitate; operator introducere, prelucrare, validare date; femeie de serviciu; lucrător în comerţ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3691 secunde