În 2009,

Peste 25 de cursuri de recalificare pentru șomeri

1533
Rata șomajului a urcat la 3,06% în luna decembrie 2008, în baza de date a Agenției Județene pentru Ocupare Forței de Muncă fiind înregistrați peste 9.600 de șomeri, dintre care 5.652 indemnizați.
Pentru că mulți dintre ei nu-și pot găsi locuri de muncă în domeniul în care au lucrat înainte, AJOFM Constanța le pune la dispoziție mai multe cursuri de reconversie profesională.
Emilia Murineanu, directorul executiv al agenției, susține că șomerii pot beneficia de programe de reconversie profesională gratuite în următoarele domenii: bucătar, barman, cameristă, comunicare în limba engleză, confecționer tâmplărie aluminiu și mase plastice, contabil, electrician în construcții, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, guvernantă la hotel, inspector resurse umane. Alte cursuri sunt în domenii precum lucrător în comerț, lucrător în gospodărie agroturistică, lucrător în prelucrare carne, pește, lapte, conservare, lucrător în cultura plantelor, lăcătuș construcții metalice și navale, lucrător în structuri pentru construcție, macaragiu, mecanic agricol, operator calculator electronic și rețele, patiser, ospătar, zidar, zugrav, vopsitor, pietrar, tencuitor.
"Cursurile de formare profesională sunt gratuite pentru persoanele înscrise în baza de date a AJOFM Constanța ca șomeri indemnizați și neindemnizați", a declarat Emilia Murineanu.
Solicitările pot fi depuse la sediul agenției, de pe strada Lacului, nr. 14, Compartimentul Medierea Muncii, telefon 0241.481.537 și la Biroul Formare Profesională, telefon 0241.481.550.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9516 secunde