Lipsa gazelor nu-i va afecta pe constănțeni la buzunare

321
Din cauza neînțelegerilor dintre Rusia și Ucraina livrările de gaze către țara noastră au fost sistate, motiv pentru care Electrocentrale Constanța a folosit ca sursă alternativă de încălzire păcura.
Întrebat dacă folosirea păcurii ca sursă alternativă de încălzire majorează prețul gigalacoriei, Florin Rugină, consilierul de imagine al directorului general al Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice Constanța, Ilie Rachieru, a asigurat populația Constanței că prețul gigacaloriei rămâne de 119 lei, la fel ca și până acum.
În prezent, Electrocentrale Constanța, filiala Electrocentrale București, folosește atât gaz, cât și păcură. "CET-ul folosește, în prezent, în proporție de 70% gaze naturale, consumând în jur de 33.000 metri cubi de gaz pe oră și 30% păcură", a declarat Dumitru Tamaș, directorul tehnic al CET Palas.
Surse din Electrocentrale București ne-au spus că dacă ar fi durat două luni criza, cu siguranță prețul gigacaloriei ar fi crescut, mai ales că producătorii de păcură începuseră să majoreze prețul pe fondul crizei gazelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6638 secunde