Peste 41.000 de doze de Favipiravir, pentru formele grave de COVID, în spitalele din judeţ

165
Peste 41.000 de doze de Favipiravir, pentru formele grave de COVID, în spitalele din judeţ - xfavipiravir-1635857593.jpg

Articole de la același autor

41.050 de tablete de Favipiravir, medicament folosit pentru tratarea pacienţilor cu forme grave de infecţie cu SARS-CoV-2, se află, în prezent, în stocul spitalelor din judeţ suport COVID. Cele mai multe tablete sunt la Spitalul Municipal Medgidia, 20.180, şi la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, 1.145. De asemenea, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei”, mai sunt în stop 9.525 de tablete, iar, la SC Isis Medical Center SRL, încă 200.

Reamintim că, la jumătatea lunii octombrie, Ministerul Sănătăţii a aprobat actualizarea protocolului de tratament al pacienţilor cu COVID-19, prin care a fost facilitată asigurarea medicamentului Favipiravir în ambulatoriu, cu prescripţie medicală, conform recomandărilor specialiştilor din Comisia de specialitate de boli infecţioase pentru pacienţii aflaţi la debutul bolii.

„Stocurile existente la nivel naţional asigură necesarul de tratament pentru aproximativ 7.426 de pacienţi pentru cel puţin 10 zile, conform necesarului şi estimărilor comisiei de specialitate. La nivel local, pot fi realizate relocări de stocuri între unităţile medicale, în funcţie de necesităţi”, explică ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

Potrivit acestuia, la sfârşitul lunii octombrie, Societatea Terapia SA a demarat procesul de donaţie către Ministerul Sănătăţii a 48.500 de cutii de Favipiravir, care vor fi distribuite în spitale în luna noiembrie 2021. Acestea sunt produse în India.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.566 secunde