Peste un milion de români urmează să primească măști gratis

161
Peste un milion de români urmează să primească măști gratis - facemaskmanwithglasseswearingadi-1590071452.jpg
Premierul Ludovic Orban a anunțat, în debutul ședinței de guvern, că executivul va adopta o Ordonanță prin care este stabilit mecanismul prin care persoanele defavorizate vor primi măști de protecție gratis. Bugetul alocat de Ministerul Sănătății este de 150 de milioane de lei, conform Digi24.


Guvernul va distribui gratuit măști de protecție persoanelor defavorizate, a decis miercuri Parlamentul ca amendament la HG privind instituirea stării de alertă. Astfel, Ministerul Sănătății va pune la dispoziția autorităților locale necesarul de măști. 


"Hotărârea Parlamentului de adoptare a stării de alertă ne-a complicat existența parlamentul pentru că distribuirea de măsti către persoanele vulnerabile trebuia făcută în baza unui parteneriat între Ministerul Muncii si Poștă, dar, în baza hotărârii a fost mandatat Guvernul prin Ministerul Sănătății", a declarat premierul Ludovic Orban.


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că are pregătită Ordonanța de Urgență prin care o sumă de 150 de milioane de lei este alocată pentru achiziționare măștilor. De asemenea, conform datelor centralizate de guvern, 1,1 milioane de români ar urma să primească măști gratis.


"Ministerul Muncii să se uite cu mare atenție să nu omitem vreo categorie", a transmis premierul, în ședința de Guvern.


Conform procedurii, ministerul Sănătății primește datele centralizate de la administrațiile locale cu necesarul de măști, după care, prin Direcțiile de Sănătate Publică va distribui numărul necesar de măști de protecție.


"Trebuie operaționalizată cu viteză maximă", a mai spus Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.511 secunde