Poliția Română: Recomandări pentru circulația în siguranță, în condiții de iarnă

201

Articole de la același autor

Ținând cont de faptul că în următoarea perioadă sunt anunţate fenomene meteo specifice sezonului rece, polițiștii rutieri constănțeni vă recomandă să circulați cu viteză redusă, să adoptați o manieră preventivă de conducere și să nu plecați la drum fără a avea vehiculul echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă.

Deoarece este posibil ca partea carosabilă să fie acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, să utilizeze în mod corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare și climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic, iar în condițiile unui carosabil alunecos, să evite pe cât posibil manevra depăşirii.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să reducă viteza, să mărească distanța de siguranță între vehicule, să se asigure corespunzător înaintea schimbării benzii de rulare, semnalizând această intenție.

Pe timp de ceaţă, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice: nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă, iar în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

„Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.”, transmite Poliția Română

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8212 secunde