Polițiștii și cadrele militare trebuie să adere la Pilonul II de pensii în 2012

516
Polițiștii și cadrele militare trebuie să adere la Pilonul II de pensii în 2012 - parademilitareportocalii67652600-1336059556.jpg
Executivul a extins categoriile de salariați care trebuie să participe la sistemul de pensii administrate privat (Pilonul II), potrivit unui nou act normativ, recent publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, polițiștii și cadrele militare vor avea la dispoziție 7 luni pentru a alege un fond privat de pensii private obligatorii.

Potrivit OUG publicate în Monitorul Oficial, aceste categorii de persoane au obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat în termen de 7 luni de la intrarea în vigoare a noii ordonanțe de urgență.

Dacă nu vor alege un fond de pensii din Pilonul II până în iunie 2012, aceștia vor fi repartizați aleatoriu de către instituția de evidență.

Noile dispoziții nu se aplică, însă, persoanelor a căror identitate constituie informație clasificată.

Potrivit Legii nr. 411/2004, angajații care contribuie la sistemul public de pensii și care au vârsta până în 35 de ani sunt obligați să adere la un fond de pensii administrat privat, în timp ce angajații cu vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani pot opta să adere la un astfel de fond, scrie avocatnet.ro, preluat de Realitatea.net.

Potrivit Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, din luna martie a acestui an, contribuția individuală datorată la sistemul public de pensii va crește de la 3% la 3,5% din venitul lunar brut al contributorilor la sistem.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6551 secunde