Portalul www.ro-alert.ro dedicat informării populației în situații de urgență, lansat

192
Portalul www.ro-alert.ro dedicat informării populației în situații de urgență, lansat - 7521901536928847generaluldaniama-1537007339.jpg

Articole recomandate

Portalul www.ro-alert.ro dedicat informării populației privind sistemul de avertizare-alarmare în situații de urgență a fost lansat, sâmbătă, într-o conferință de presă de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

"Astăzi facem încă un pas cu sistemul RO-ALERT în sensul în care lansăm pagina web de informare a sistemului RO-ALERT și care este accesibilă populației. În această pagină găsiți toate informațiile, inclusiv despre modul de configurare a telefoanelor. (...) Site-ul este activ începând de astăzi, ora 9,00", a declarat, sâmbătă, șeful DSU, Raed Arafat, care a arătat că portalul informativ cuprinde secțiunile dedicate prezentării sistemului RO-ALERT, configurării telefonului, standardelor, întrebărilor frecvente și modului de instalare a aplicației DSU.

Șeful DSU a subliniat că sistemul RO-ALERT va fi folosit doar pentru situațiile extrem de grave, precum fenomenele extreme.

"Sistemul RO-ALERT va fi folosit doar pentru situațiile extrem de grave. Nu avem intenția să folosim sistemul foarte frecvent pentru că atunci diminuăm interesul populației plus devine foarte deranjant, pentru că (...) sunetul pe care îl dă acest sistem (...) nu se oprește până nu se citește mesajul. Dacă telefonul este pe silențios mesajul tot va veni cu sunet. Mesajul respectiv când vine înseamnă că este ceva grav", a subliniat Arafat.

El a subliniat că mesajele de avertizare nu sunt de tip SMS.

 

Sursa: Agerpres 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3944 secunde