Potop la Constanța! Zeci de străzi inundate și copaci căzuți

814
Potop la Constanța! Zeci de străzi inundate și copaci căzuți - potop-1501258876.jpg

Articole de la același autor

O furtună puternică, însoțită de ploi abundente, a măturat vineri dimineață tot litoralul. De la nord, la sud, în câteva ore a plouat cât pentru jumătate de an, acumulându-se chiar și 150 litri pe metru pătrat. Străzile s-au inundat și mai mulți copaci au fost doborâți de vânt.


Dispeceratul RAJA au înregistrat 189 de reclamații în tot județul, din care 122 numai în municipiul Constanța. Echipele de intervenție, dotate cu wome, vidanje și motopompe de mare putere au intervenit în cartierul Coiciu, în Faleză Nord, dar și în centrul orașului, pe bulevardul Ferdinand.


Cea mai gravă situație a fost însă la Cernavodă, unde centrul orașului a fost inundat, iar trei locuințe au fost evacuate. Reprezentanții ENEL au întâmpinat mari probleme cu alimentarea cu energie electrică atât la Cernavodă, dar și în Oltina, Țepeș Vodă, Dunărea și Constanța.


De asemenea, lucrătorii de Drumuri și Poduri au lucrat ore în șir pentru deblocarea mai multor drumuri județene acoperite de apă și nămol. Probleme mari au fost pe DJ 226 și DJ 223.


Directorul DSPJ Constanța, Constantin Dina, a anunțat că vor pune la dispoziție, dacă va fi cazul, pastile clorigene pentru dezinfectarea fântânilor și vaccin antitetanos. De asemenea, există o legătură permanentă cu medicii de familie și Spitalul din Cernavodă. 


În plus, lucrătorii CNADNR au acționat în zona Ostrov - Băneasa - Lipnița, pe DN 22C între Ștefan cel Mare și Faclia, DN 39 în zona localității Tuzla, unde au fost probleme la gurile de scurgere, și pe A2 în zona Ștefan cel Mare între KM 162 și 169. A fost nevoie și de intervenția Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea", care a venit cu șase autospeciale mari, cu alte forțe din dotare și cu un număr de aproximativ 70 de oameni. 


Din fericire, meteorologii anunță vreme frumoasă în acest week-end. Nu va mai ploua, iar temperaturile vor crește apropiindu-se chiar de valori caniculare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2367 secunde