Precizări privind modul de obținere al permisului auto, pașaportului și buletinului

349
Precizări privind modul de obținere al permisului auto, pașaportului și buletinului - documentepermise-1593621999.jpg

Articole de la același autor

Tot mai multe persoane solicită preschimbarea actelor de identitate, a pașapoartelor sau eliberarea permiselor de conducere. În aceste condiții, anunță reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, "serviciile publice comunitare funcționează la capacitate maximă". "Pentru a răspunde tuturor solicitărilor, activitatea structurilor amintite nu a fost întreruptă, ci se desfășoară în baza unui program adaptat contextului actual și cu respectarea măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19. (…) Astfel, pentru a preveni anumite situații neplăcute, MAI încurajează cetățenii români să inițieze din timp demersurile necesare pentru a preschimba pașapoartele simple electronice/temporare, cărțile de identitate și permisele de conducere și să se adreseze serviciilor publice comunitare", se arată într-un comunicat al M.A.I. Foarte importantă este, în această perioadă, programarea online, pentru obținerea oricărui document necesar.

În cazul pașapoartelor, cetățenilor li se recomandă să opteze pentru expedierea actului simplu electronic prin serviciul de curierat (cheltuieli de expediție 8 lei + TVA), la adresa de domiciliu/reședință. În cazul minorilor de până în 14 ani, părinții pot depune cererea inclusiv în absența lor, prin prezentarea a două fotografii color identice, cu dimensiunile de 3,5x4,5 cm.

În cazul permiselor de conducere, este necesară programarea online, iar accesul în sediul serviciului va fi permisă cu zece minute înainte de ora programată, în baza actului de identitate. Permisul de conducere va fi apoi livrat prin poștă, în termen de 5 – 15 zile calendaristice, iar pentru perioada respectivă se eliberează dovadă înlocuitoare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5238 secunde