Pregătiri pentru sezonul ploilor. Lucrări de decolmatare a Văii Cocoșu

198
Pregătiri pentru sezonul ploilor. Lucrări de decolmatare a Văii Cocoșu - lucraridecolmatare-1637058729.jpg

Articole de la același autor

Lucrările de decolmatare de pe Valea Cocoșu au continuat în toamna acestui an pe un sector în lungime de aproximativ 2.500 de metri liniari, situat în extravilanul localității Poarta Albă.

În urma acestei operațiuni, desfășurată timp de o lună de către angajaţii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța - Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, a fost excavată cantitatea de 12.500 mc de material aluvionar, astfel s-a asigurat secțiunea de scurgere a apei în cazul unor fenomene hidrometeorologice periculoase.

„Acțiunile de decolmatare au rol preventiv ca în cazul unor precipitații abundente, surplusul de apă să fie preluat de văi și astfel să se protejeze împotriva inundațiilor obiectivele economice și sociale aflate pe raza unei localități și nu în ultimul rând viața oamenilor. Să nu uităm de deșeurile aruncate la întâmplare, care purtate de vânt și șuvoaiele de apă, pot bloca cursurile de apă și astfel se pot inunda zonele locuite, terenuri agricole și se poate ajunge la distrugerea multor bunuri și chiar la pierderea de vieți omenești”, explică reprezentanţii ABADL.

Cursul de apă Cocoșu se află în bazinul hidrografic litoral, are o lungime de 14 km și suprafața bazinului hidrografic de 65 kilometri pătrați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7888 secunde