Pregătiți-vă de Postul Paștelui! Acesta durează 48 de zile

234
Pregătiți-vă de Postul Paștelui! Acesta durează 48 de zile - post-1582923559.jpg

Articole de la același autor

Doar acest week-end ne mai desparte de postul Paștelui. Luni, 2 martie, în Biserica Ortodoxă începe Postul Mare, care a fost rânduit, de ani de zile, atât pentru pregătirea celor care primeau Botezul creștin de Paști, cât și ca mijloc de sporire duhovnicească a credincioșilor, pentru întâmpinarea Patimilor și a Învierii Domnului. Totodată,  au precizat reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, acesta ne amintește de postul de 40 de zile ținut de către Mântuitorul nostru înainte de începerea activității Sale mesianice, de unde denumirea de Păresimi sau Patruzecime.


"Postul Mare este cel mai lung, cel mai aspru și cel mai important dintre posturile Bisericii Ortodoxe. Sfinții Părinți consideră că are origine apostolică; de la sfârșitul secolului al III-lea, postul a fost împărțit în două perioade distincte: cel al Păresimilor sau prepascal (până la Duminica Floriilor) și Postul Paștilor sau pascal (din Duminica Floriilor până la Înviere - Săptămâna Patimilor). Astfel, durata totală de postire este de 48 de zile", au precizat aceștia. 


Cu acest prilej, duminică, 1 martie, de la ora 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei pentru începutul Postului Mare, cu rugăciunile de iertare, la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța. Precizăm că, în prima săptămână a Postului Mare, de luni până joi, în biserici va fi oficiat Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, iar în Catedrala "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", Ierarhul Tomisului va oficia Canonul cel Mare, începând cu ora 17.00.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8994 secunde