Prelevare de organe! Donatorul - o femeie de 72 de ani aflată în moarte cerebrală

143
Prelevare de organe! Donatorul - o femeie de 72 de ani aflată în moarte cerebrală - 1116660x330-1554282250.jpg

Articole recomandate

Prima prelevare de organe din acest an a avut loc la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva, donatorul fiind o persoană în vârstă de 72 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral hemoragic și se afla în moarte cerebrală, a informat, miercuri, directorul medical al spitalului, dr. Raluca Pop.


O echipă de la Spitalul Fundeni București, coordonată de dr. Vatachki Guenadiy Roumenov, a preluat de la pacient ficatul, în timp ce rinichii au fost prelevați de o echipă de la Institutul de Transplant Renal din Cluj Napoca, sub coordonarea dr. Dan Enache.

Medicii au mai prelevat de la donator cornee și condili femurali pentru Banca de țesuturi din București.

Din cauza vârstei pacientului, plămânii și cordul nu se pretau pentru recoltare.

Procedurile de prelevare s-au încheiat marți seara, echipa care a realizat intervenția fiind formată din specialiști în transplant pentru fiecare organ.

"Este prima prelevare de organe, din acest an, la SJU Deva. Dorim să mulțumim familiei donatorului pentru gestul umanitar pe care l-a făcut, salvând, în acest fel, mai multe vieți", a declarat dr. Raluca Pop.

Programul de prelevare a organelor pentru transplant a început la SJU Deva în anul 2013, iar de atunci mai multe vieți au fost salvate grație gesturilor umanitare săvârșite de către familiile donatorilor, care au acceptat ca organele rudelor aflați în moarte cerebrală să fie donate altor persoane aflate în suferință.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : O nouă prelevare de organe, la Constanța
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Sănătate : Noi condiții la prelevarea de organe
Pagina a fost generata in 1.0122 secunde