Preșcolarii de la "Perluțele Mării" au adus pe scenă "Un fluviu de cântece și dansuri"

1241
Preșcolarii de la

Articole de la același autor

Peste 200 de prichindei de la Grădinița cu program prelungit "Perluțele Mării" au urcat, ieri, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, iar alte câteva zeci de părinți, bunici sau prieteni au venit să-i vadă cum cântă sau dansează. Începând cu piticii de la grupa mică, cei care au deschis Festivalul multicultural de muzică și dans "Un fluviu de cântece și dansuri" cu o horă pe cinste și terminând cu cei mai mari, toți copilașii au fost minunați.

"Ne-am întâlnit, aici, întreaga familie a grădiniței noastre, pentru a-i sprijini pe copii să cânte și să danseze. Acest spectacol pe care ei l-au susținut în fața publicului este o parte a conferinței naționale desfășurate de curând, în cadrul unui proiect Erasmus, care se finalizează în luna decembrie a acestui an. La această primă parte au participat toți factorii decizionali în ceea ce privește politica educației din România", a declarat, pentru "Cuget Liber", Nicoleta Savu, directorul grădiniței.

Pentru că peste trei ani vor deveni ei înșiși educatori sau învățători, studenții de la specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației a Universității "Ovidius" au luat și ei parte la acest eveniment. Cu această ocazie, prodecanul facultății, psihologul și profesorul Rodica Enache, a declarat că cea mai bună investiție pe care o putem face în viață este cea în educația copiilor noștri.

"Această investiție se realizează pentru formarea lor pe termen lung, dar și pentru dezvoltarea unor abilități emoționale, prin dezvoltarea unor competențe în a-i accepta pe cei de lângă noi, a-i tolera, a-și iubi și respecta aproapele. Grădinița «Perluțele Mării» constituie pentru noi, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, cât și pentru studenți, un exemplu de bune practici. Noi promovăm echitatea în educație și susținem drepturile copiilor. Este foarte important să invităm studenții la astfel de activități, pentru că astfel ei își pot dezvolta abilitățile și deprinderile de învățare. Susținem, de asemenea, promovarea drepturilor copiilor, acordarea șanselor la educație a tuturor copiilor, indiferent de origine, de mediul socio-cultural din care provin", a precizat prof. Rodica Enache. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1328 secunde