Prețuri de 3 ori mai mari în România decât în UE

412
Prețuri de 3 ori mai mari în România decât în UE - reexposureofpreturi3-1313834197.jpg
Românii sunt campionii Uniunii Europene la scumpiri. Potrivit unui studiu Eurostat, în ultimii trei ani, la noi prețurile au avut o creștere record, de aproape 4 ori mai mare decât media europeană, informează Realitatea TV.

În ultimii trei ani, România a înregistrat de departe cea mai mare tendință a scumpririlor din Uniune. La nivel european, prețurile s-au majorat cu doar 5,3 la sută în perioada iulie 2008 - iulie 2011, în timp ce în România, creșterea a fost una record, de 18 procente.

Tot la noi, prețurile alimentelor erau în luna iulie cu peste 12 procente mai mari decât în aceeași perioadă a anului 2008. Pe același sector, în UE creșterile au fost de doar 4,7 la suta.

România conduce detașat la capitolul bunuri și servicii. Majorările de prețuri din ultimii trei ani depășesc 17 procente, în timp ce media europeană este de 10 la sută.

Efortul românilor de supraviețuire este cu atât mai mare cu cât veniturile s-au micșorat simțitor. Românii care nu au avut scăderi salariale pe hârtie, au rămas în realitate cu și mai puțini bani. Și asta pentru că în raport cu inflația, un angajat cu un salariu de 2.000 de lei în 2008 ar câștiga acum, în termeni reali, cu 110 lei mai puțin dacă venitul ar fi rămas constant.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Aprilie 2011
Stire din Social : Cât cheltuim pentru masa de Paște
Pagina a fost generata in 0.7397 secunde