Prima cerere pentru înregistrarea unui produs tradițional aparține unui producător de magiun

227

Articole recomandate

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a primit în urmă cu două săptămâni prima cerere pentru obținerea indicației geografice protejate, care aparține unui producător de magiun, a declarat pentru NewsIn directorul general al Oficiului Național pentru Produse Tradiționale și Ecologice (ONPTE).
Directorul general al ONPTE, Lucia Romanescu, a declarat că solicitarea pentru obținerea indicației geografice protejate a fost depusă de producătorul de magiun de prune, S.C. Sonimpex Serv Com S.R.L., iar ceilalți patru producători care intenționează să obțină protecția pentru indicația geografică protejată sunt producători tradiționali de produse lactate și preparate din carne.
"Conform reglementărilor europene, Ministerul Agriculturii trebuie să încheie verificările pentru această documentația în termen de 30 de zile, după care o parte a documentației, respectiv caietul de sarcini, va fi postată pe site-ul ministerului pentru 60 de zile, timp în care orice persoană care are ceva de obiectat se poate opune acordării indicației geografice protejate", a explicat Romanescu.
În cazul în care vor apărea obiecții, ministerul va media între producătorul solicitant al indicației geografice protejate și opozantul acestuia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1185 secunde