Primăria Constanţa, amendată de Garda de Mediu pentru tăierea unor copaci

452
Primăria Constanţa, amendată de Garda de Mediu pentru tăierea unor copaci - 33724811190928359365540330357771-1680075209.jpg

Articole de la același autor

Garda de Mediu a amendat cu 10.000 de lei Primăria Constanţa, pentru că a tăiat mai mulţi tei de pe bulevardul Ferdinand. Reamintim că în urmă cu aproximativ o săptămână, autoritățile locale au decis tăierea respectivilor arbori pe motiv că prezentau un pericol iminent de prăbușire, în locul acestora fiind plantați zece tei tineri. „Luna trecută, la ultimul cod portocaliu de vânt puternic, au căzut mai mulţi copaci care au produs pagube materiale mașinilor parcate” au precizat reprezentanţii municipalităţii în data de 22 martie.

Din păcate, primăria nu a putut prezenta documente pentru a justifica tăierea arborilor. În replică, Garda de Mediu Constanţa a transmis, săptămâna aceasta, printr-un comunicat de presă, că, din cei 19 tei tăiaţi de către Primărie, numai trei prezentau cavităţi în zona trunchiului.

„Primarul municipiului Constanţa a semnat astăzi amenda de 10.000 lei aplicată de Garda de Mediu Constanţa, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor. Urmare a verificărilor efectuate privind legalitatea tăierii teilor de pe fâşia plantată din bulevardul Ferdinand, s-a constatat că au fost tăiaţi 19 tei, din care doar trei cioate prezentau cavităţi în zona trunchiului. Reprezentanţii primăriei nu au prezentat documente care să justifice tăierea arborilor sănătoşi, motivând doar că era necesară intervenţia imediată, întrucât arborii inventariaţi prezentau pericol de prăbuşire”, se arată în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0581 secunde