Primarul Chiţac, declaraţii de ultim moment: "Este cel mai important proiect care s-a făcut aici de la Revoluție. Este un proiect pentru cel puțin două generații"

1659
3
Primarul Chiţac, declaraţii de ultim moment:

Articole de la același autor

În aceste momente, începe conferinţa de presă susținută de primarul Vergil Chiţac şi viceprimarul Ionuț Rusu, pe plaja H2O din stațiunea Mamaia.


CITEŞTE ŞI Vergil Chiţac, lămuriri cu privire la eventualele modificări ale Regulamentului Parcărilor



Vergil Chiţac: "Ne-am plimbat pe jos jumătate din stațiunea Mamaia. Săptămâna viitoare vom parcurge cealaltă jumătate. Vom avea un weekend prelungit. Ne așteptăm ca gradul de încărcare a hotelurilor să treacă de sută la sută. Vor veni în jur de 30.000 de turiști. Locurile clasificate sunt în jur de 24.000. Agenții economici sunt pregătiți. Am avut unele obiecții despre cum arată stațiunea. Vom analiza aceste lucruri. Anul trecut exista o discuţie aprinsă că turiștii nu vin în Mamaia din cauza lățimii plajelor. Stoparea eroziunii este cel mai important proiect care s-a făcut aici de la Revoluție. Este un proiect pentru cel puțin două generații. În unele zone eroziunea a fost mai accentuată din momentul nisipării până acum. Pe măsură ce trece timpul creșterea adâncimii va fi mult mai lină. Operatorii trebuie să facă de aşa manieră încât ele să devina o atracție şi pentru turiști. Aici de exemplu, proprietarul s-a îngrijit"


Vergil Chiţac: "Suntem tentați să ne raportăm la ceea ce este acum. Staţiunea Mamaia, după ce Dobrogea a revenit la români, s-a înfiripat. De la cazino spre Constanța s-au făcut nişte construcții. Pe vremea comunismului s-a remodelat toată staţiunea iar oamenii au fost organizaţi. Pe acea vreme a existat un concept de business. Erau diferiți turişti, mai ales din zona Scandinavă. Ce s-a întâmplat după 1990 înseamnă evoluția acestei stațiuni după ureche. Unii au crezut că au talent, dar nu a fost nimic științific. Asta este. Noi vrem să facem ceva științific. Facem PUZUL stațiunii Mamaia şi de asemenea PUZUL plajei extinse în Mamaia. De la intrare în stațiune până la Hanul Piraților. Odată cu extinderea plajelor avem o altă spatialitate"

Vergil Chiţac: "Acesta este locul şi cadrul unde trebuie să se discute despre viitorul acestei stațiuni. Trebuie să avem o organizare strategică. Gândesc o strategie de dezvoltare pe un termen mediu. Weekendul acesta prelungit înseamnă multe acțiuni, multe evenimente pe care le avem în Constanța și aşa cum am spus vreau să facem orice depinde de noi să lungim sezonul. În luna septembrie avem trei competiții sportive internaționale. Bach Wrestling, şah şi baschet 3 la 3."


Vergil Chiţac: "Mamaia arată mai bine ca anul trecut dar nu aşa cum ar trebui. Sunt zone cu spaţii verzi neîngrijite pentru că aparțin unor privați. Ei au știut că e nelegal şi stau să treacă timpul să se prescrie. Iar noi nu putem igieniza o suprafață care nu este a noastră, pentru că vorbim de bani publici. Vrem ca programul care este într-un început să îl extindem."






Comentează știrea

Constantin
12 august 2022
Erorile neamului vanzator

Eroziunea plajelor dupa revoluție (vezi "mazariada" și "agiakaiada" si nu numai) a pornit de la faleza spre mare !!!

radu
12 august 2022
Feilicitari

FELICITARI !

Mihai
12 august 2022
Esplanada noua

Sa va traduc ce a vrut sa spuna.Facem o noua esplanada pana la navodari cu alte holeluri si restaurante pe noua plaja innisipata

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5281 secunde