Primele 300.000 de doze de vaccin antigripal ar trebui să ajungă la DSP-uri

157
Primele 300.000 de doze de vaccin antigripal ar trebui să ajungă la DSP-uri - vaccin-1600154061.jpg

Articole recomandate

Primele 300.000 de doze de vaccin antigripal ar trebui să ajungă, marți, la DSP-uri, a declarat la Digi24 președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, Sandra Alexiu. 


Nu e mult, dar e un început. Dacă se respectă programarea, la finalul săptămânii ar trebui să aflăm de la DSP dacă au venit primele doze și să putem face programări pentru pacienți, a spus Alexiu.


Ea a subliniat că într-un sezon în care se combină cele două boli, măcar una pentru care există vaccin și teste rapide să poată fi prevenită.


Medicul a adăugat că grupele de risc pentru Covid-19 și gripă sunt aproximativ la fel, diferența fiind că la copii se manifestă mai puternic cea de-a doua boală.


Vaccinarea antigripală ar permite medicilor să poată stabili dacă în cazul unui pacient cu simptome care pot fi și de gripă, și de Covid - 19, se impune testarea pentru infectarea cu coronavirus.


Potrivit lui Alexiu, este important ca regulile de igienă să fie respectate, întrucât masca și igiena scad și circulația virusului gripal.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4287 secunde