Primesc o masă caldă la cantina socială a comunei

248
24 de copii ce provin din familii defavorizate și doi adulți cu nevoi speciale mănâncă prânzul, în fiecare zi, la cantina comunei Cumpăna. Micuții frecventează grădinița și școala din localitate și sunt mai multe perechi de frați.

Înființată în anul 2000 la inițiativa primarului comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a preotului paroh de atunci Mihai Jan, a Consiliului Local, a Arhiepiscopiei Tomisului și a Organizației World Vision, cantina socială funcționa într-un spațiu neadecvat care a suportat mai multe schimbări în decursul anilor, pentru a îndeplini standardele sanitar-veterinare în ceea ce privește pregătirea, prepararea și servirea hranei.

În prezent, cantina socială funcționează pe lângă Biserica Sfânta Cuvioasă Paraschiva din comuna Cumpăna, într-un spațiu generos echipat și dotat corespunzator la standarde de calitate. Programul se desfășoară zilnic, în intervalul orar 11,45 și 14,30.

Monitorizarea situației școlare o fac reprezentanții Parohiei Cumpăna, ai Asociației de Dezvoltare Comunitară Cumpăna și ai Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpăna. Președintele asociației este chiar preotul Ion Soare, parohul bisericii care administrează cantina. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4411 secunde