"PROBLEMELE DIN SPITALE SUNT CRONICE!" Ministrul Sănătății anunță controale drastice

186

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, declară că va continua să facă vizite incognito în spitale, pentru că astfel poate să vadă care este situația de fapt și să își dea seama ce anume trebuie să se corecteze.


"Am să merg în continuare (incognito - n.r.), pentru că mi se pare normal. Categoric, când merg în calitate oficială, lucrurile sunt altfel, sunt conștientă. Voi merge și în calitate oficială, e normal să o fac, dar la fel voi continua să merg și incognito, pentru că e normal să văd ce se întâmplă în sistem, ca să știu ce să corectez, să știm ce să corectăm", a afirmat ministrul Sănătății într-o intervenție la RTV.


Sorina Pintea a subliniat că prin majorarea salariilor personalului medical, prevăzută în programul de guvernare, medicii pot să profeseze în țară în condiții mult mai bune de salarizare și, astfel, să nu mai plece în străinătate.


"Ca să avem o medicină performantă avem nevoie de medici. Până la urmă, medicul este conducătorul echipei medicale și în sfârșit îi recunoaștem meritele răsplătindu-l, pentru că, să fim serioși, cu salariile pe care le aveau era destul de greu să-i ții și în țară, să le ceri și performanță. Acum avem un motiv în plus, avem salarii de nivel european sau aproape de nivel european, putem începe să facem performanță, dotăm spitalele ca să avem cu ce să lucrăm, deci putem începe să facem performanță. Vom face indicatori noi de management, pentru că ne dorim echipe manageriale performante", a spus ministrul Pintea.


Ea a adăugat că problemele din sistemul de sănătate "într-adevăr sunt cronice", dar în primul rând trebuie ca aceste probleme să fie recunoscute pentru a putea fi rezolvate. Nu în ultimul rând, ministrul a vorbit despre nevoia de schimbare a mentalităților în legătură cu sistemul de sănătate.


"Avem nevoie să schimbăm mentalități, dar nu doar la nivel declarativ, cu toții trebuie să ne implicăm; și noi, ca pacienți, ca aparținători, va trebui să ne schimbăm mentalitățile, nu numai cei din sistemul medical, angajații", a punctat ministrul Sănătății.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.458 secunde