Profesorii bolnavi și cei aflați în concediu de creștere a copilului, victimele revoluției fiscale

792
4
Profesorii bolnavi și cei aflați în concediu de creștere a copilului, victimele revoluției fiscale - jos-1518797504.jpg

Articole de la același autor

Revoluția fiscală face victime tocmai în rândul persoanelor vulnerabile. După ce și-au ridicat salariile, mii de cadre didactice și salariați din Educație cu probleme de sănătate sau în concediu de creștere a copilului au constatat pierderi semnificative de venituri.

Potrivit reprezentanților Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, mii de angajați din Educație sunt afectați de prevederile Codului Fiscal, prin care a fost stabilită noua formulă de calcul a salariului acordat în timpul concediului medical. Calculele celor de la FSLI arată că angajații din Educație, aflați în concediu medical, pierd aproximativ 20 la sută din venit, din cauza noii formule de calculare a salariului.

"Cerem Guvernului României să intervină, de urgență, pentru modificarea acestor prevederi, care lovesc inclusiv în bolnavii de cancer sau în femeile care tocmai au născut ori urmează să aducă pe lume un copil. Avem, astfel, cazul unui profesor diagnosticat cu cancer, care se află în concediu medical și care a primit, în luna ianuarie 2018, un venit de 1.572 de lei, în condițiile în care, în ianuarie 2017, avea un venit de 1.835 de lei", spun cei de la FSLI.

Lovitură și pentru mămici

În această situație se află, inclusiv, femeile aflate în concediu medical, după ce au dat naștere copiilor. Ele sunt lovite de două ori de Guvern. O dată, la plata concediului medical pre și post natal, apoi la calculul indemnizației de creștere a copilului. De exemplu, un cadru didactic care se află în concediu medical, după naștere, a primit în luna, ianuarie 2018, suma de 2.165 de lei, în condițiile în care în luna decembrie a anului trecut avea un venit de 2.587de lei. Și nu doar salariații din învățământ sunt în această situație, ci toți angajații din sistemul public sau chiar din privat.

"Este o condamnare pentru oamenii aflați în această situație!"

"Este cutremurător să vezi negru pe alb, pe fluturașul de salariu, cum veniturile unui coleg, cadru didactic, care a fost diagnosticat cu o boală deosebit de gravă, scad. El primește bani mai puțini, în condițiile în care are nevoie de fiecare leu dintr-un salariu destul de mic, din care trebuie să își cumpere și medicamente. Dacă Guvernul României și-a propus să facă revoluția fiscală cu acești oameni, bolnavi sau mame, atunci spunem un singur lucru: scepticismul din Palatul Victoria e o condamnare pentru oamenii aflați în această situație. Premierul Viorica Dăncilă trebuie să ia măsuri de urgență, altfel ar trebui să fie conștientă că va purta pe umeri povara dramelor pe care o Ordonanță făcută într-un birou le provoacă", a declarat președintele FSLI, Simion Hancescu. 

Comentează știrea

§
17 februarie 2018

i-ati votat. acum sugeti-le p u l a

Cornel
17 februarie 2018
Cta

Primesc la sfârșitul anului 4 cupoane sociale de la sindicat. ;)

ct
17 februarie 2018
hmm...

pt madam olguta, o lege corecta a salarizarii inseamna asistente medicale cu 6000 lei net ( exact, nesimtitele care nu se uita la tine pana nu le bagi in buzunar) si grefiere/dactilografe cu 7000 lei net !

cosmin
18 februarie 2018
Recrutam acum moderatori

Recrutam acum moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4262 secunde